Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Drieslinter

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 23,53 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Drieslinter heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina vind je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 23,53 dH in Drieslinter.
 • Dit kan zorgen voor situaties als strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid DrieslinterHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid23,53 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Drieslinter

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en/of glascorrosie? Flink wat Belgen bestellen een handige waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Linter zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Drieslinter wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Drieslinter?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Drieslinter. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Drieslinter zit met een waterhardheid van 23,53. Dit houdt in Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Drieslinter

De waterhardheid van het leidingwater in Drieslinter bedraagt circa 23,53 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 23,53 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 67,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-drieslinter-3350

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Drieslinter voer je de dH waarde terug van 23,53 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Drieslinter.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1150 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Drieslinter.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €155
Mechanische waterontharderC.a. €890
Elektronische waterontharderRond de €1000
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €110 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Drieslinter?
De hardheid in Drieslinter ligt rond de 23,53 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een minder droge huid, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Drieslinter.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie