Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Orsmaal-Gussenhoven

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 23,53 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Orsmaal-Gussenhoven zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 23,53 dH in Orsmaal-Gussenhoven.
 • Dit is de oorsprong van onder andere droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Orsmaal-GussenhovenHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid23,53 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Orsmaal-Gussenhoven

Heb je last van droog haar na het douchen of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep mensen kiezen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en lagere stookkosten. In de gemeente Linter werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Orsmaal-Gussenhoven wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Orsmaal-Gussenhoven?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Orsmaal-Gussenhoven. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Orsmaal-Gussenhoven zit met een waterhardheid van 23,53. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Orsmaal-Gussenhoven

De waterhardheid van het water in Orsmaal-Gussenhoven bedraagt circa 23,53 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 23,53 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 67,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-orsmaal-gussenhoven-3350

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Kube 6
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos
 • Watergenius Blue Line Basic

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Orsmaal-Gussenhoven reduceer je de dH waarde van 23,53 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Orsmaal-Gussenhoven.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders tot wel €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €780, zonder installeren. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1175 en €2200 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Orsmaal-Gussenhoven.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €690
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1070
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €125 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Orsmaal-Gussenhoven?
De hardheid van het water in Orsmaal-Gussenhoven bedraagt 23,53 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Orsmaal-Gussenhoven.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie