Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neerlinter

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 23,53 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Neerlinter heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 23,53 dH in Neerlinter.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €200 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NeerlinterFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid23,53 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Neerlinter

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat Vlamingen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, heerlijk zachte kleding en besparen op de energiekosten. In de gemeente Linter kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Neerlinter heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Neerlinter?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Neerlinter. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Neerlinter ontvangt een waterhardheid van 23,53. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere stookkosten, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Neerlinter

De waterhardheid van het drinkwater in Neerlinter is ongeveer 23,53 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 23,53 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 67,01 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-neerlinter-3350

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Neerlinter reduceer je de dH waarde van 23,53 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Neerlinter.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders tot een slordige €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Neerlinter.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en kosteloos modellen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektrische waterontharderRond de €1210
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €110 per jaar
InstallatieCirca €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Neerlinter?
De hardheid van het water in Neerlinter bedraagt 23,53 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Neerlinter.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie