Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wommersom

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 23,53 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Wommersom heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 23,53 dH in Wommersom.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WommersomHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid23,53 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wommersom

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Belgen nemen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Linter opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wommersom hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wommersom?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Wommersom. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wommersom heeft een geschatte waterhardheid van 23,53. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wommersom

De waterhardheid van het drinkwater in Wommersom bedraagt circa 23,53 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 23,53 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 67,01 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wommersom-3350

Interessante installaties

 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wommersom verlaag je de dH waarde van 23,53 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wommersom.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €145 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1250 en €1850 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Wommersom.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos vakmannen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Elektrische waterontharderRond de €950
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €135 p/jaar
MontageBegint bij €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Wommersom?
De hardheid van het water in Wommersom ligt op 23,53 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere comfortabel douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wommersom.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie