Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Overhespen

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 23,53 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Overhespen leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle info over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 23,53 dH in Overhespen.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals bittere thee koffie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OverhespenHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid23,53 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Overhespen

Wil je definitief afrekenen met een droge huid en onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Linter zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Overhespen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Overhespen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Overhespen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Overhespen ontvangt een waterhardheid van 23,53. Dat betekent Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Overhespen

De waterhardheid van het drinkwater in Overhespen bedraagt circa 23,53 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 23,53 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 67,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-overhespen-3350

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Mini KB
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Culligan Medallist 910
 • AquaCombi AquaCell
 • Watergenius Blue Line Advance

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Overhespen verklein je de dH waarde van 23,53 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Overhespen.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €2025 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers starten bij €700 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Overhespen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten installateurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €970
Zout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Overhespen?
De hardheid van het leidingwater in Overhespen ligt rond de 23,53 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Overhespen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie