Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ieper

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Ieper heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Ieper.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld strepen op de ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid IeperTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8900
Gem. Gasverbruik M33.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5050 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ieper

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de Vlamingen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Ieper opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Ieper heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ieper?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Ieper. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ieper kent een waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ieper

De waterhardheid van het water in Ieper is om en nabij de 11,20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ieper-8900

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Euro Combi compact 25

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ieper reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ieper.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €740 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1375 en €2200 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Ieper.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel merken, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1100
Tabletten€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €145 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Ieper?
De waterhardheid in Ieper is circa 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ieper.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie