Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dikkebus

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Dikkebus zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Dikkebus.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als bittere thee en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DikkebusHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8900
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Dikkebus

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of onnodig poets- en boenwerk? Veel huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In de gemeente Ieper zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Dikkebus heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Dikkebus?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Dikkebus. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Dikkebus zit met een waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Dikkebus

De waterhardheid van het drinkwater in Dikkebus bedraagt circa 11,20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-dikkebus-8900

Interessante installaties

 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dikkebus verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Dikkebus.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders starten vanaf €740, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €2125 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Dikkebus.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis merken, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €90 per 12 maanden
MontageVanaf €170
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Dikkebus?
De waterhardheid in Dikkebus is plus minus 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere verwarming en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Dikkebus.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie