Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zuidschote

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zuidschote leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Zuidschote.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZuidschoteTechnische uitleg werkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8904
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuidschote

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of bittere thee en koffie? Meer en meer Belgen bestellen een professionele waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Ieper zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Zuidschote gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zuidschote?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zuidschote. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zuidschote ontvangt een waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zuidschote

De waterhardheid van het drinkwater in Zuidschote ligt op ong. 11,20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zuidschote-8904

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zuidschote minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zuidschote.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €790, excl. installatie. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1625 en €2175 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Zuidschote.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel installateurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €910
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €125 p/jaar
MontageCirca €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Zuidschote?
De hardheid van het kraanwater in Zuidschote is gemiddeld 11,20 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zuidschote.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie