Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Voormezele

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Voormezele maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je waardevolle info aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Voormezele.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaakwerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid VoormezeleHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8902
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Voormezele

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Vlamingen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Ieper werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Voormezele gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Voormezele?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Voormezele. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Voormezele zit met een waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Voormezele

De waterhardheid van het leidingwater in Voormezele is 11,20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-voormezele-8902

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Voormezele verklein je de dH waarde van 11,20 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Voormezele.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1250 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Voormezele.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektronische waterontharderBegint bij €1120
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €145 (jaarbasis)
MontageC.a. €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Voormezele?
De hardheid van het kraanwater in Voormezele is circa 11,20 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Voormezele.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie