Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zillebeke

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Zillebeke resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Zillebeke.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid ZillebekeHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8902
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zillebeke

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of eindeloos schoonmaken? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Ieper opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Zillebeke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zillebeke?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Zillebeke. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zillebeke ontvangt een waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zillebeke

De waterhardheid van het drinkwater in Zillebeke bedraagt circa 11,20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-zillebeke-8902

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zillebeke minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zillebeke.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €660, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1175 en €2125 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Zillebeke.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1050
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €140 per beurt
MontageBegint bij €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Zillebeke?
De hardheid van het water in Zillebeke is circa 11,20 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals comfortabel douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zillebeke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie