Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moorslede

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Moorslede maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier vind je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Moorslede.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid MoorsledeFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMoorslede
Postcode8890
Gem. Gasverbruik M33.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5000 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Moorslede

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Moorslede opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Moorslede hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Moorslede?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Moorslede. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Moorslede ontvangt een waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan lagere energierekening, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Moorslede

De waterhardheid van het water in Moorslede is ongeveer 11,20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-moorslede-8890

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Kama
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Digisoft EC-500
 • Euro Combi compact 20

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Moorslede verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €875.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Moorslede.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1675 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2100 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Moorslede.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderCirca €1100
Tabletten€45 per 100 kg
OnderhoudC.a. €125 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Moorslede?
De hardheid in Moorslede is gemiddeld 11,20 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Moorslede.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie