Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ardooie

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Ardooie maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Ardooie.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €225 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid ArdooieWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteArdooie
Postcode8850
Gem. Gasverbruik M33.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ardooie

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontkalker. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Ardooie werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Ardooie hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ardooie?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Ardooie. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ardooie heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Ardooie

De waterhardheid van het drinkwater in Ardooie ligt op ong. 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ardooie-8850

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos UFW25
 • Waterluxe Combi 25
 • Bayard Tenera 14
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Euro Combi 20 Fleck

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ardooie reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ardooie.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €830, zonder installeren. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1500 en €2050 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Ardooie.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektronische waterontharderC.a. €1160
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudCirca €140 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Ardooie?
De waterhardheid in Ardooie is doorgaans 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ardooie.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie