Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lendelede

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, vies water of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Lendelede heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Lendelede.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LendeledeHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLendelede
Postcode8860
Gem. Gasverbruik M33.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4850 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Lendelede

Heb je last van irritaties aan de huid en veel schoonmaakwerk? Meer en meer Belgen kiezen een slimme waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Lendelede kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lendelede wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lendelede?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Lendelede. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lendelede kent een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Lendelede

De waterhardheid van het leidingwater in Lendelede bedraagt circa 14,00 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-lendelede-8860

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Waterluxe Duo 7
 • Bayard Tenera 18
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Euro Combi 25 Fleck

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lendelede verklein je de dH waarde van 14,00 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lendelede.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €780 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1425 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Lendelede.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €150
Mechanische waterontharderVanaf €740
Elektronische waterontharderV.a €1010
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €85 per jaar
MontagekostenC.a. €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Lendelede?
De hardheid van het leidingwater in Lendelede is om en nabij de 14,00 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lendelede.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie