Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Elverdinge

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Elverdinge resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je handige info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Elverdinge.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een irriterende huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ElverdingeHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8906
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Elverdinge

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Ieper opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Elverdinge hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Elverdinge?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Elverdinge. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Elverdinge heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Elverdinge

De waterhardheid van het leidingwater in Elverdinge is 11,20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-elverdinge-8906

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Erie Softline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Elverdinge voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Elverdinge.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €790 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2125 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Elverdinge.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektrische waterontharderVanaf €950
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €115 op jaarbasis
MontageCirca €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Elverdinge?
De hardheid van het water in Elverdinge schatten we op 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Elverdinge.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie