Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Brielen

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Brielen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke informatie aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Brielen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld veel schoonmaken en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BrielenWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8900
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Brielen

Heb je last van apparaten die slecht werken en te veel schoonmaken? Steeds meer huishoudens plaatsen een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Ieper kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Brielen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Brielen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Brielen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een gunstigere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Brielen heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Brielen

De waterhardheid van het water in Brielen is om en nabij de 11,20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-brielen-8900

Populaire merken en modellen

 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Brielen reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Brielen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €700, excl. installatie. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1350 en €1725 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Brielen.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1180
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudCirca €85 op jaarbasis
InstallatieCirca €160
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Brielen?
De hardheid van het water in Brielen is doorgaans 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een minder droge huid, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Brielen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie