Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Boezinge

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Boezinge resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Boezinge.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid BoezingeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8904
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Boezinge

Heb je in huis last van verstopte leidingen en kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep Vlamingen installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Ieper zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Boezinge was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Boezinge?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Boezinge. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Boezinge heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Boezinge

De waterhardheid van het water in Boezinge bedraagt circa 11,20 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-boezinge-8904

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Separaat 14
 • Remon Waterontharders Sava
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 15

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Boezinge reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Boezinge.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €830, zonder installeren. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Boezinge.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Mechanische waterontharderV.a €670
Waterontharder (elektronisch)V.a €1020
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €145 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €225
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Boezinge?
De hardheid in Boezinge bedraagt 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Boezinge.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie