Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ledegem

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 13,44 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ledegem zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal tref je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 13,44 dH in Ledegem.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld geïrriteerde huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid LedegemWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLedegem
Postcode8880
Gem. Gasverbruik M33.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4950 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ledegem

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en/of bittere thee en koffie? Een groeiend aantal mensen plaatsen een elektrische waterontkalker. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Ledegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Ledegem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ledegem?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ledegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ledegem heeft een gemeten waterhardheid van 13,44. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ledegem

De waterhardheid van het leidingwater in Ledegem bedraagt ongeveer 13,44 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ledegem-8880

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Angara
 • Waterluxe Duo 25
 • Bayard Tenera 28
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Euro Combi compact 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ledegem verklein je de dH waarde van 13,44 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ledegem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers zijn zo’n €650, excl. installatie. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1850 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Ledegem.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten monteurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Mechanische waterontharderCirca €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1180
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudRond de €125 per jaar
InstallatieC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Ledegem?
De waterhardheid in Ledegem is om en nabij de 13,44 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ledegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie