Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Izegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Izegem heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH in Izegem.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid IzegemWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIzegem
Postcode8870
Gem. Gasverbruik M33.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4900 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Izegem

Heb je last van apparaten die slecht werken en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer Belgen nemen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Izegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Izegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Izegem?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Izegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Izegem kent een waterhardheid van 14,00. Dit houdt in Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere lagere energierekening, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Izegem

De waterhardheid van het drinkwater in Izegem is ongeveer 14,00 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-izegem-8870

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Waterluxe Duo 12
 • Bayard Tenera 22
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Euro Combi compact 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Izegem verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €910.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Izegem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Van €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1300 en €1975 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Izegem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel vakmannen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1210
Tabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 per beurt
InstallatiekostenCirca €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Izegem?
De hardheid van het kraanwater in Izegem schatten we op 14,00 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd via een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Izegem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie