Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Jan

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, vies water of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Jan zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Sint-Jan.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Sint-JanZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8900
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sint-Jan

Wil jij ook af van een droge huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat huizenbezitters installeren een elektrische waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Ieper werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Jan heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Jan?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Jan. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Jan heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint-Jan

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Jan bedraagt ongeveer 11,20 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-jan-8900

Vaak geplaatste ontharders

 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Jan verklein je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Jan.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1800 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Jan.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Elektrische waterontharderV.a €1010
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €160 per jaar
MontagekostenCirca €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Sint-Jan?
De hardheid van het water in Sint-Jan is doorgaans 11,20 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, betere smaak van water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Jan.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie