Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gemert-Bakel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Gemert-Bakel leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Gemert-Bakel.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Gemert-BakelWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gemert-Bakel

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of kalk op de lak van de auto? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Gemert-Bakel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Gemert-Bakel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Gemert-Bakel?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gemert-Bakel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Gemert-Bakel heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Gemert-Bakel

De waterhardheid van het water in Gemert-Bakel is om en nabij de 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gemert-bakel-5421

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • General electric GXOF18KE
 • Kinetico Ergo 18
 • Remon Waterontharders Angara
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gemert-Bakel minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gemert-Bakel.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders lopen op vanaf €750, excl. installatie. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2000 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gemert-Bakel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel installateurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €860
Elektronische waterontharderRond de €960
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €135 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gemert-Bakel?
De hardheid van het kraanwater in Gemert-Bakel komt uit op ong. 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gemert-Bakel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie