Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Landerd

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Landerd zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Landerd.
 • Dit is de oorsprong van onder andere veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €285 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LanderdWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Landerd

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Landerd werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Landerd gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Landerd?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Landerd. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Landerd heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Landerd

De waterhardheid van het drinkwater in Landerd bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-landerd-5410

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • General electric GNOH45KE
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Hydrotense StandAlone 12L

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Landerd reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Landerd.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2100 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Landerd.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudscontractV.a €135 per jaar
PlaatsingskostenRond de €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Landerd?
De hardheid in Landerd is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Landerd.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie