Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Rips

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in De Rips zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal verzamel je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in De Rips.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid De RipsFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5764
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen De Rips

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of bittere smakende thee? Steeds meer mensen installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Gemert-Bakel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in De Rips heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in De Rips?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Rips. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • De Rips heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in De Rips

De waterhardheid van het water in De Rips is ongeveer 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-rips-5764

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie IQsoft Eco26
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Kinetico 2050C
 • BWT AQA Perla Duo
 • Watergenius Blue Line Advance

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in De Rips verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in De Rips.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €2175 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in De Rips.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Mechanische waterontharderC.a. €660
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1000
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €135 p/jaar
InstallatieV.a €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in De Rips?
De hardheid van het leidingwater in De Rips komt uit op ong. 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Rips.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie