Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elsendorp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Elsendorp resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Elsendorp.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €260 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ElsendorpHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5424
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Elsendorp

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken of aanslag op servies? Veel huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Gemert-Bakel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Elsendorp wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Elsendorp?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Elsendorp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een zachte huid en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Elsendorp heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Elsendorp

De waterhardheid van het leidingwater in Elsendorp ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-elsendorp-5424

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA Perla 5
 • AEG 26 L
 • AEG 22 L
 • Watergenius HWS 2500
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Elsendorp verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Elsendorp.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €65 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2150 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders starten bij €710, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1500 en €2075 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Elsendorp.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Mechanische waterontharderRond de €850
Elektronische waterontharderCirca €1210
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €130 op jaarbasis
MontageV.a €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Elsendorp?
De hardheid van het kraanwater in Elsendorp ligt op 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Elsendorp.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie