Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grave

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Grave leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Grave.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GraveFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5361
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Grave

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming of water met een vreemde smaak? Steeds meer woningeigenaren installeren een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Grave zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Grave hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Grave?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Grave. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Grave kent een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Grave

De waterhardheid van het drinkwater in Grave is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-grave-5361

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GE-26HI
 • Judo Quicksoft-C
 • Culligan Medallist 910
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grave verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Grave.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €790, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1375 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Grave.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel experts, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Mechanische waterontharderVanaf €770
Elektronische waterontharderCirca €950
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €110 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €250
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Grave?
De hardheid in Grave is plus minus 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Grave.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie