Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bakel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Bakel resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Bakel.
 • Dit kan leiden tot problemen als bittere thee koffie en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BakelHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5761
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bakel

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Gemert-Bakel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bakel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bakel?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bakel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bakel zit met een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bakel

De waterhardheid van het water in Bakel is ongeveer 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bakel-5761

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Erie IQsoft Eco12
 • North Star 40ED
 • Delta Escalda
 • Delta Isera
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bakel minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bakel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €670 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2000 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Bakel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1000
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €155 p/jaar
InstallatiekostenV.a €190
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Bakel?
De hardheid van het leidingwater in Bakel bedraagt 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bakel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie