Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uden

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Uden zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs lees je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Uden.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid UdenZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5405
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Uden

Heb je last van rendementsverlies van verwarming of aanslag op servies? Een groot deel van de Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Uden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Uden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Uden?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Uden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Uden heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Uden

De waterhardheid van het drinkwater in Uden bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-uden-5405

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GE-45HF
 • Euro Combi compact 25
 • Mooiwater Grande
 • Kinetico Ergo 18
 • Mooiwater Mini

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Uden minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Uden.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €800, zonder installeren. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1750 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Uden.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €105
Mechanische waterontharderC.a. €860
Waterontharder (elektrisch)Circa €980
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudRond de €80 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €230
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Uden?
De hardheid van het leidingwater in Uden is plus minus 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Uden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie