Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Milheeze

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Milheeze heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Milheeze.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals aanslag op servies en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €285 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MilheezeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5763
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Milheeze

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en strepen op de ramen? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Gemert-Bakel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Milheeze hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Milheeze?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Milheeze. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Milheeze heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Milheeze

De waterhardheid van het water in Milheeze ligt op ong. 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-milheeze-5763

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco18
 • Euro Combi compact 10
 • Kinetico 2020C HE
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Milheeze verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Milheeze.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot wel €1425 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €700 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €2200 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Milheeze.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderVanaf €690
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €920
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudC.a. €85 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Milheeze?
De hardheid van het water in Milheeze ligt rond de 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Milheeze.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie