Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gemert

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Gemert maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Gemert.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid GemertHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Gemert

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Gemert-Bakel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Gemert heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Ontkalker informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Gemert?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gemert. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gemert zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Gemert

De waterhardheid van het leidingwater in Gemert is ongeveer 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gemert-5421

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Erie Softline Eco15
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • BWT Rondomat 50M

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gemert reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gemert.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €1800 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €720 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1350 en €2200 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Gemert.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen snel installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Waterontharder (elektronisch)C.a. €960
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €90 per 12 maanden
MontageVanaf €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Gemert?
De hardheid van het leidingwater in Gemert is grofweg 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gemert.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie