Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Mortel

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in De Mortel leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je handige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in De Mortel.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €285 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid De MortelTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5425
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen De Mortel

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en/of eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep mensen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Gemert-Bakel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in De Mortel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Mortel?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in De Mortel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • De Mortel kent een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in De Mortel

De waterhardheid van het leidingwater in De Mortel is 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-de-mortel-5425

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT AQA Perla 10
 • Culligan Medallist 915
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Lubron Softstar Classic
 • Amysoft E-100

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in De Mortel minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in De Mortel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een slim systeem zit ergens tussen de €1350 en €2075 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in De Mortel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €120 per 12 maanden
InstallatieVanaf €260
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in De Mortel?
De waterhardheid in De Mortel is circa 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Mortel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie