Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Handel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Handel heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Handel.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HandelHoe werkt het?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5423
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Handel

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken en water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Gemert-Bakel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Handel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Handel?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Handel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Handel zit met een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Handel

De waterhardheid van het drinkwater in Handel bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-handel-5423

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Bestsoft 11
 • Calex Calex 11
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • General electric GE-18C
 • Ecowater ESM 11

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Handel voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Handel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €790 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1225 en €1950 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Handel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel vakmannen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderC.a. €680
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1150
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €115 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Handel?
De hardheid van het kraanwater in Handel bedraagt 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Handel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie