Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bambrugge

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 9,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Bambrugge maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH in Bambrugge.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BambruggeHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparing op de energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bambrugge

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer Belgen installeren een handige waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Erpe-Mere werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Bambrugge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bambrugge?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Bambrugge. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bambrugge heeft een geschatte waterhardheid van 9,52. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bambrugge

De waterhardheid van het drinkwater in Bambrugge bedraagt circa 9,52 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-bambrugge-9420

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bambrugge minimaliseer je de dH waarde van 9,52 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bambrugge.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Van €165 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €670, zonder installeren. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2100 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Bambrugge.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderVanaf €730
Elektrische waterontharderRond de €1020
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenV.a €105 per beurt
InstallatieC.a. €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Bambrugge?
De hardheid in Bambrugge is grofweg 9,52 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bambrugge.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie