Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Erpe

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Erpe maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je handige info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Erpe.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ErpeTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Erpe

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en aanslag op servies? Meer en meer mensen installeren een elektrische waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Erpe-Mere kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Erpe heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Erpe?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Erpe. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Erpe ontvangt een waterhardheid van 9,52. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Erpe

De waterhardheid van het water in Erpe is ongeveer 9,52 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-erpe-9420

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Erpe verlaag je de dH waarde van 9,52 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Erpe.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €740, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1100 en €1925 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Erpe.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en direct merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1160
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudCirca €160 p/jaar
MontageCirca €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Erpe?
De hardheid van het water in Erpe bedraagt 9,52 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Erpe.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie