Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mere

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,52 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Mere heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Mere.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als aanslag op servies en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €320 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid MereHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Mere

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten of glascorrosie? Meer en meer mensen nemen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Erpe-Mere zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Mere wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mere?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Mere. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mere heeft een waterhardheid van 9,52. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Mere

De waterhardheid van het water in Mere is 9,52 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-mere-9420

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • NoCalc NoCalc
 • General electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mere reduceer je de dH waarde van 9,52 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Mere.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €830, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1225 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Mere.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en vandaag nog experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Elektrische waterontharderCirca €1210
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudC.a. €110 per beurt
MontageBegint bij €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Mere?
De hardheid van het kraanwater in Mere is grofweg 9,52 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mere.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie