Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Erondegem

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Erondegem zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 9,52 dH in Erondegem.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €235 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ErondegemHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Erondegem

Wil jij ook af van een erg droge huid of strepen op je ruiten? Steeds meer Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Erpe-Mere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Erondegem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Erondegem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Erondegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Erondegem heeft een gemeten waterhardheid van 9,52. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Erondegem

De waterhardheid van het leidingwater in Erondegem is om en nabij de 9,52 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-erondegem-9420

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Erondegem verlaag je de dH waarde van 9,52 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €890.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Erondegem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1625 en €1950 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Erondegem.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €110 per beurt
PlaatsingC.a. €170
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Erondegem?
De waterhardheid in Erondegem komt uit op ong. 9,52 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Erondegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie