Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Burst

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Burst maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je handige info aangaande waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 9,52 dH in Burst.
 • Dit kan leiden tot problemen als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid BurstWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Burst

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel huizenbezitters lossen dit op met een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Erpe-Mere werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Burst hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Burst?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Burst. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Burst heeft een gemeten waterhardheid van 9,52. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Burst

De waterhardheid van het leidingwater in Burst bedraagt circa 9,52 dH. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-burst-9420

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Burst verklein je de dH waarde van 9,52 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Burst.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €105 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders starten bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2225 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Burst.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct vakmannen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Elektronische waterontharderCirca €1200
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Burst?
De waterhardheid in Burst is ongeveer 9,52 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Burst.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie