Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ottergem

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,52 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Ottergem leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Ottergem.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als geïrriteerde huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid OttergemTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ottergem

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer Belgen bestellen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Erpe-Mere opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Ottergem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ottergem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Ottergem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt structureel lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ottergem heeft een waterhardheid van 9,52. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ottergem

De waterhardheid van het water in Ottergem is 9,52 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ottergem-9420

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • North Star 9ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ottergem minimaliseer je de dH waarde van 9,52 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ottergem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €790 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1950 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Ottergem.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Elektrische waterontharderCirca €1060
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €125 p/jaar
InstallatiekostenV.a €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Ottergem?
De hardheid in Ottergem is ongeveer 9,52 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ottergem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager energieverbruik, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie