Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vlekkem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,52 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Vlekkem maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs bekijk je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Vlekkem.
 • Dit is de oorsprong van onder andere bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid VlekkemHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Vlekkem

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat Belgen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Erpe-Mere werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Vlekkem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vlekkem?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Vlekkem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vlekkem ontvangt een waterhardheid van 9,52. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vlekkem

De waterhardheid van het drinkwater in Vlekkem bedraagt circa 9,52 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vlekkem-9420

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Vlekkem voer je de dH waarde terug van 9,52 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vlekkem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten bij €800 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1800 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Vlekkem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Mechanische waterontharderVanaf €790
Waterontharder (elektronisch)Rond de €940
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €125 per beurt
InstallatiekostenRond de €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Vlekkem?
De hardheid van het kraanwater in Vlekkem bedraagt 9,52 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vlekkem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie