Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aaigem

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Aaigem zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle info over de waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Aaigem.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per jaar.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid AaigemZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Aaigem

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid of glascorrosie? Een toenemende groep Belgen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Erpe-Mere vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Aaigem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Aaigem?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Aaigem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Aaigem heeft een gemeten waterhardheid van 9,52. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Aaigem

De waterhardheid van het drinkwater in Aaigem bedraagt ongeveer 9,52 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-aaigem-9420

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C

Zo werkt een waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Aaigem voer je de dH waarde terug van 9,52 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aaigem.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters starten bij €710, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1175 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Aaigem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel modellen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Mechanische waterontharderVanaf €800
Elektronische waterontharderC.a. €1050
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €160 p/jaar
InstallatieBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Aaigem?
De waterhardheid in Aaigem komt uit op ong. 9,52 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Aaigem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie