Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deelen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Deelen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.10 dH in Deelen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid DeelenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6877
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Deelen

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op douchekop? Flink wat huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ede zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Deelen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Deelen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Deelen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Deelen kent een waterhardheid van 6.10. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Deelen

De waterhardheid van het water in Deelen is om en nabij de 6.10 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-deelen-6877

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Combilux plus 150
 • BWT Rondomat 100M
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Kinetico Ergo 9

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Deelen reduceert je de dH waarde van 6.10 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Deelen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten bij €850, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1925 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Deelen.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Elektrische waterontharderVanaf €1180
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudCirca €160 per beurt
InstallatiekostenV.a €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Deelen?
De hardheid van het water in Deelen is plus minus 6.10 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Deelen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie