Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Klomp

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in De Klomp leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.10 dH in De Klomp.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalk op de lak van de auto en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid De KlompHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6745
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen De Klomp

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en glascorrosie? Een groeiend aantal Nederlanders plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Ede zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in De Klomp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in De Klomp?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Klomp. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zacht en fris water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • De Klomp heeft een geschatte waterhardheid van 6.10. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in De Klomp

De waterhardheid van het drinkwater in De Klomp is 6.10 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-de-klomp-6745

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Bayard Ecosoft 15
 • Watergenius HWS 1500
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • AquaCombi AquaCell
 • General electric GE-45HF

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in De Klomp verklein je de dH waarde van 6.10 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Klomp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1800 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in De Klomp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Mechanische waterontharderVanaf €840
Elektrische waterontharderRond de €910
Regeneratiezout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractV.a €85 per beurt
MontageRond de €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in De Klomp?
De waterhardheid in De Klomp ligt op 6.10 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Klomp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie