Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ederveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Ederveen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.10 dH in Ederveen.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €335 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid EderveenWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6744
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Ederveen

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en glascorrosie? Een groot deel van de Hollanders en Belgen plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Ede zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ederveen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ederveen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ederveen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ederveen heeft een geschatte waterhardheid van 6.10. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ederveen

De waterhardheid van het leidingwater in Ederveen is om en nabij de 6.10 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ederveen-6744

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Bayard Ecosoft 10
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Kinetico Essential 17
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ederveen voer je de dH waarde terug van 6.10 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ederveen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €740 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1150 en €1900 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Ederveen.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektronische waterontharderV.a €900
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 p/jaar
PlaatsingRond de €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Ederveen?
De hardheid van het water in Ederveen schatten we op 6.10 dH. De waarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ederveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie