Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Otterlo

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Otterlo leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.10 dH in Otterlo.
 • Dit kan zorgen voor situaties als droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €295 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OtterloTechnische detailsInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6731
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Otterlo

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en veel schoonmaakwerk? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Ede werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Otterlo heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Otterlo?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Otterlo. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Otterlo zit met een waterhardheid van 6.10. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Otterlo

De waterhardheid van het water in Otterlo bedraagt ongeveer 6.10 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-otterlo-6731

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis Krausen C100-E
 • Amysoft E-200
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Puricom Stratos UFW25
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Otterlo voer je de dH waarde terug van 6.10 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Otterlo.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €730, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1575 en €1825 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Otterlo.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderVanaf €690
Waterontharder (elektrisch)V.a €980
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €155 per beurt
InstallatieV.a €220
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Otterlo?
De waterhardheid in Otterlo is ongeveer 6.10 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. comfortabel douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Otterlo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie