Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harskamp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Harskamp leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.10 dH in Harskamp.
 • Dit kan zorgen voor onder andere onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HarskampZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6732
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Harskamp

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en/of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Ede zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Harskamp wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Harskamp?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Harskamp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Harskamp zit met een waterhardheid van 6.10. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Harskamp

De waterhardheid van het water in Harskamp bedraagt ongeveer 6.10 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-harskamp-6732

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • General electric GXOF18KE
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Hydrotense StandAlone 8L

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Harskamp reduceer je de dH waarde van 6.10 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Harskamp.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1525 en €2200 incl. installatie. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Harskamp.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel modellen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1030
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €145 per jaar
MontagekostenV.a €225
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Harskamp?
De hardheid van het water in Harskamp komt uit op ong. 6.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Harskamp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie