Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lunteren

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Lunteren heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.10 dH in Lunteren.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LunterenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6741
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lunteren

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Ede zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Lunteren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lunteren?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lunteren. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lunteren kent een waterhardheid van 6.10. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lunteren

De waterhardheid van het leidingwater in Lunteren bedraagt ongeveer 6.10 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lunteren-6741

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • SuperSoft SuperSoft
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Calex Calex 15L
 • Boshuis Duolux plus 100

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lunteren reduceer je de dH waarde van 6.10 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lunteren.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1900 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders starten vanaf €730 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €1875 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Lunteren.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Elektrische waterontharderRond de €900
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €135 p/jaar
MontageV.a €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Lunteren?
De hardheid van het water in Lunteren is grofweg 6.10 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lunteren.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie