Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bennekom

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.10 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Bennekom maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website check je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.10 dH in Bennekom.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalkaanslag en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €245 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BennekomHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6721
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bennekom

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en bittere thee en koffie? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Ede vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bennekom wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bennekom?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bennekom. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bennekom ontvangt een waterhardheid van 6.10. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bennekom

De waterhardheid van het water in Bennekom bedraagt circa 6.10 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bennekom-6721

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 30
 • Euro Twin 10
 • Delta Escalda
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bennekom verklein je de dH waarde van 6.10 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bennekom.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1625 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1625 en €2000 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Bennekom.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €1050
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €85 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Bennekom?
De hardheid in Bennekom komt uit op ong. 6.10 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bennekom.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie