Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wekerom

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Wekerom leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.10 dH in Wekerom.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als veel schoonmaakwerk en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WekeromWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6733
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wekerom

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen of aanslag op servies? Flink wat Nederlanders installeren een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Ede werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wekerom heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wekerom?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wekerom. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wekerom heeft een geschatte waterhardheid van 6.10. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wekerom

De waterhardheid van het leidingwater in Wekerom ligt op ong. 6.10 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wekerom-6733

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis AT210
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Erie Slimline Eco11

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wekerom reduceer je de dH waarde van 6.10 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wekerom.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1675 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1375 en €1875 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterontharder in Wekerom.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct installatiebedrijven, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Elektrische waterontharderCirca €900
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €95 (jaarbasis)
InstallatieCirca €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Wekerom?
De hardheid van het leidingwater in Wekerom is doorgaans 6.10 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wekerom.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie