Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Wolden

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in De Wolden zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in De Wolden.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid De WoldenTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Gem. Gasverbruik M31850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen De Wolden

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente De Wolden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in De Wolden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Beste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in De Wolden?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in De Wolden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • De Wolden heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in De Wolden

De waterhardheid van het drinkwater in De Wolden bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-wolden-7957

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • North Star 17ED
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Wolden reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Wolden.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot wel €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters starten bij €680, zonder installeren. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2075 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in De Wolden.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderRond de €890
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €160 per jaar
MontageRond de €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in De Wolden?
De hardheid van het kraanwater in De Wolden is plus minus 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Wolden.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie