Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drogteropslagen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Drogteropslagen leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Drogteropslagen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €290 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid DrogteropslagenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7705
Gem. Gasverbruik M31850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Drogteropslagen

Heb je last van huidirritaties en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente De Wolden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Drogteropslagen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Drogteropslagen?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Drogteropslagen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Drogteropslagen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Drogteropslagen

De waterhardheid van het water in Drogteropslagen bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-drogteropslagen-7705

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Amysoft C-100

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Drogteropslagen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Drogteropslagen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1625 en €2025 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Drogteropslagen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Mechanische waterontharderC.a. €660
Waterontharder (elektronisch)Circa €1020
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €135 (jaarbasis)
InstallatieRond de €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Drogteropslagen?
De hardheid van het kraanwater in Drogteropslagen is grofweg 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld via het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Drogteropslagen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie