Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder de Wijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in de Wijk zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je handige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in de Wijk.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid de WijkTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Gem. Gasverbruik M31850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen de Wijk

Heb je in huis last van een erg droge huid of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente De Wolden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in de Wijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in de Wijk?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in de Wijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • de Wijk heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in de Wijk

De waterhardheid van het drinkwater in de Wijk bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-wijk-7957

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Watts OneFlow
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in de Wijk verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in de Wijk.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €800, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1250 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in de Wijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Mechanische waterontharderRond de €660
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1020
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudRond de €135 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €190
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in de Wijk?
De hardheid van het water in de Wijk is circa 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan comfortabel douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld via pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in de Wijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie