Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veeningen

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Veeningen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Veeningen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere apparaten die slecht werken en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid VeeningenHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Gem. Gasverbruik M31850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Veeningen

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten of te veel schoonmaken? Meer en meer woningeigenaren nemen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente De Wolden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Veeningen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Veeningen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Veeningen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Veeningen ontvangt een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Veeningen

De waterhardheid van het water in Veeningen is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-veeningen-7958

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Erie Softline Eco30

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veeningen reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Veeningen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €690, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €2025 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Veeningen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €160 p/jaar
InstallatieV.a €150
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Veeningen?
De hardheid van het kraanwater in Veeningen ligt rond de 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan comfortabel douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Veeningen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie